D'ale sufletului

De Crăciun schimb foaia

posted by Ilea 24 decembrie 2015 0 comments

M-am tot gândit ce aș putea să vă urez de Crăciun. Grea decizie, în condițiile în care, ar fi fost normal să vă bag niște chestii siropoase și dulci, ca și prăjiturile lui mother. 

După multe dezbateri cu mine însămi, vreau să vă fac doar niște sugestii. Cam ce mi-aș dori mie să reușesc. Mi-am promis că o să-mi țin gura zilele astea. În primul rând nu o să mai spun tot ce gândesc, sinceritatea exagerată dăunează grav consumului de cârnați și sarmale. Și n-aș vrea să am pe nimeni pe conștiință.

În al doilea rând, scoate banii de pe card și ia cadouri apropiaților, fie ele simbolice. Eu din asta trăiesc. Din bucuria celorlalți. Chiar dacă îmi dau și banii de pâine pentru a face pe cineva fericit, crede-mă că treaba asta îmi ține de foame. Plecată de acasă fiind, am învățat să apreciez mai mult oamenii pe care îi iubesc. Nu o lua ca pe o chestie strict materială. Până la urmă Moșul trebuie să vină la toată lumea, clar?!

În al treilea rând, măcar pe ultima sută de metri încearcă să fii mai pozitiv si mai bun. Ți-o zice una care, în cele mai urâte momente se chinuie să țină capul sus și să fie deschisă, măcar pentru ceilalți. Crede-mă, oamenii au nevoie de optimiști în jurul lor. Eu îi numesc „vindecători de suflete”.

Apoi îți mai doresc să încerci să îți găsești liniștea, ca să poți să te bucuri de zilele astea speciale. Eu mi-am găsit-o acum trei ani. Cu o lună înainte pierdusem pe cineva drag. Era primul Crăciun fără el și eram terminată. Totul s-a schimbat in noaptea de 24 spre 25. A fost singura dată când l-am visat. Mi-a spus să nu mai fiu supărată, pentru că el va fi lângă mine tot timpul când vor fi Sărbatorile astea. Că le vom celebra împreună, așa cum făceam în fiecare an. Și acum e greu fără el, dar știu că mâine o să fie cu mine. Niciodată nu o să fiu singură în 25 decembrie. Și n-am fost, nici măcar în ultimii trei ani. L-am simțit. Poate pentru că l-am iubit mult. Să nu uiți că sentimentele și amintirile nu ți le poate lua nimeni și nu mor niciodată.

Ca să fie completă rețeta, mai ai nevoie de dragoste. Oferă, primește dragoste. Atât.

Cred că dacă reușești să fii TU omul pe care vrei să îl găsești în ceilalți, poate fi cumva… o definiție a Crăciunului. Bine, și friptura, șoriciul și sarmalele. Și ele sunt incluse în definiție.

Sărbători reușite să ai!

Poate îţi place şi...

Leave a Comment