D'ale sufletului

Deşteptele poartă blănuri. Proastele mănâncă Nutella.

posted by Ilea 10 decembrie 2015 0 comments

Dragă mamă,

Trebuie să te anunţ: fiica ta este un MARE eşec. Ai vrut să faci OM din mine şi ai eşuat. Condoleanţe, mamă.
Ţi-ai irosit toată viaţa să mă creşti. M-ai dus la cei mai buni profesori, după şcoală, să aprofundez cele învăţate. Ai aruncat cu banii  pe cărţi şi romane, doar ca să am cultură generală. M-ai învăţat să fiu bună cu cei din jur, să ajut pe toată lumea şi să nu judec. M-ai dus chiar şi la sport, ca să am un corp şi o minte sănătoasă. Ai făcut asta poate în momentul în care tu şi tati nu aveaţi situaţia financiară cea mai roz.

Te-ai dedicat mie întru totul, ca să fii sigură că nu ajung o scursură a societăţii. Mi-ai oferit mai mult decât aş fi putut cere, dar cu o condiţie. Toate astea aveau o miză, nu mi le-ai oferit pe tavă tocmai ca mai târziu, să pot aprecia valoarea banului. În decursul anilor, am ajuns şi la capitolul bărbaţi şi, involuntar mi-ai educat mintea şi inima. Să nu se gândească doar la bani, la bunăstare. Am învăţat să iubesc omul, nu contul lui din bancă. Mai mult, m-ai învăţat să mă iubesc pe mine, dar nu că sunt centrul universului.

Unde ai greşit? Cu tot!

La ora la care îţi scriu eu cu patos toate astea, contează cum eşti îmbrăcat, ce sponsor ai sau în ce locuri te afişezi. Să-ţi fie ruşine, mami, pentru că ai omis lecţia despre superficialitate. Să-ţi fie ruşine, mami, pentru că nu m-ai învăţat să profit de oameni şi să calc peste ei. Să-ţi fie ruşine, mami, pentru că nu m-ai îndrumat să-mi încep viaţa sexuală prematur şi să-mi dedic timpul vânării bărbaţilor cu bani. Să-ţi fie ruşine că eu mai mult am plâns şi am mâncat Nutella de supărare, în pijamale, în loc să cad moartă de beată cu tot cu blana scumpă, pe sub mese.

Să-ţi fie ruşine că am un trecut şi un viitor frumos, cu care mă mândresc, şi nu mă arată nimeni cu degetul pe stradă. Să-ţi fie ruşine, mami, că mi-ai fost mai mult prietenă şi ai vrut să ajung un om de calitate. Să-ţi mai fie ruşine pentru că mă întreţin singură şi nu „circul” prin (multe) paturi străine. Da, mamă… Asta sunt. Asta mi-ai făcut.

Dar îţi mulţumesc, mamă, pentru că dorm noaptea liniştită.

 

Sursă foto: http://epicnutellafreak.tumblr.com/

 

Poate îţi place şi...

Leave a Comment