D'ale sufletului

Gingle Freakin’ Banana

posted by Ilea 19 decembrie 2016 0 comments

Se apropie încă un Crăciun și pentru a mia oară văd aceleași prostii de genul: „Santa i’ve been a very bad girl” sau „Santa, define naughty”. Chill, știe și Santa și eu și tot satul că sunteți tot c….. și că o să o țineți tot așa și la anu’. Sau că încă bei și te dai mare pe banii lu’ mă-ta și tac-tu. NU, NU ASTA ÎNSEAMNĂ CRĂCIUN. Nu asta înseamnă să-i scrii lui moșu pe Facebook. (Taci, eu îi scriu pe blog, pentru că am unul și pentru că pot. Mulțumesc Mihai, apropo. Datorită ție pot să fac pe șmechera pe net.)

Boss, nici eu nu-s perfectă și probabil de aia nu-s plictisitoare. Nici ceva înger nu-s, dar nu îmi bat joc de cele sfinte. Și acum, mai mult ca niciodată îmi doresc niște chestii speciale, care SUNT sfinte pentru mine. Sunt lucruri pentru care mă rog zi de zi. Da, întâi înjur pentru că nu-s normală, apoi mă rog să mă ierte și mai cer una alta. Culmea, sunt chestii imposibile. Nu-s bani, haine sau alte țigănii trecătoare. Poate dacă aș cere 1000.000 euro, mi-ar da repede de tot și de aia nu primesc altceva. Dar milionul nu doarme cu mine noaptea, nu mă ia în brațe, nici nu mă pupă. Cu milionul nu râd mult, nu mă simt confortabil, nu face multe chestii care pe mine mă amuză și-mi schimbă starea de spirit.

Câteodată stau și-mi analizez gândurile și mereu ajung la concluzia că-s nobile, umane și din suflet. Nimic material. Chestii simple și banale care îmi influențează TOT. Tot ce sunt și ce vreau să schimb la mine, ce-mi place și ce nu. TOT.

Cu toate astea, de cele mai multe ori primesc o mare…. banană. Peste ochi. Aruncată de la 1 kilometru. Să o iau din plin, fără drept de apel. Bine, uneori mai vine în slow motion, dar tot între ochi se oprește. Și știi ce-i amuzant? Că tot aia cer și o să continui să cer până nu o să mi-o mai iau între ochi. Acum am ochelari și lately mă mai apără. Sau s-o fi plictisit să nu-mi dea ce vreau? Naiba știe.

Așa că, DRAGA MOȘULE, am fost cuminte când a trebuit, nebună când nu, fac curat, spăl vase, fac mâncare, te rog eu. Măcar tu hai fără banane anul ăsta. Pe ultimele 3 le-am transformat mai devreme într-o înghețată organică și acum aștept să se întărească. Te rog eu, nu fi țăran și anul ăsta. Te rog eu, bagă-mă și pe mine în seamă că știi că-s modestă cu cererile și oricum dau de 10 ori mai mult înapoi. Te rooooog eu, în al 12-lea ceas, fă ce trebuie și nu pe slow motion că stau prost cu răbdarea, dar lucrez și acolo intens.

Pe bune, moșule… unde ai mai văzut tu fete care nu-ți cer blănuri scumpe? Nu, anul ăsta nu rezolvăm cu o ciocolată că am mâncat destulă până acum, cu lacrimi cu tot. Dacă ai uitat, am scris un articol mai vechi pe tema asta. Ți-l recomand. Și-ți mai recomand să nu fii bou iar.

Și da, ai ghicit ce vreau. LINIȘTE. În cap, în suflet, în inimă, peste tot.

A ta (lipsită de modestie), Diana.

 

sursă foto https://www.google.ro/search?q=banana+in+the+face&rlz=1C1DIMA_enRO679RO682&espv=2&biw=1280&bih=694&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjS2vyvi4HRAhVM2BoKHXJZAcEQ_AUIBigB#tbm=isch&q=banana+funny&imgrc=eHnLAtG4XHw_vM%3A

Poate îţi place şi...

Leave a Comment