Lămâie şi înjurături

Nebunii… sau regina? #sahmat

posted by Ilea 28 noiembrie 2016 0 comments

Subsemnata Diana Ilea, posesoarea unui buletin cu dungă roșie, simt nevoia să fac o mărturisire. Sunt frustrată! Da, domle, nu pot să mai înghit răutate pe pită. Că e gratis? Da, știu. Dar nu tot ce se dă pe gratis este și bun.

Mi-au trebuit ani de zile să-mi dau seama că nu am prieteni sau am foarte puțini. Aaaaaani de zile în care mi-am luat-o peste bot de la cei pentru care am făcut orice. Aaaaaani de zile în care am primit răutate la micul dejun, prânz și cină. Aaaaaani în care a fost cuvântul meu împotriva bârfelor nefondate. Aaaaaani în care am plâns din cauza altora și am pierdut oameni. Stai… de fapt ei m-au pierdut pe mine. Și-au pierdut un diamant care ar fi fost ACOLO necondiționat. Nu, nu sunt modestă, că n-am de ce. Am făcut prea multe ca să nu-mi acord niște merite câștigate cu efort.

Una din cele mai mari dileme ale mele va fi mereu aceeași: DE CE? De ce să mănânci căcat și să arunci și în altul? Face bine la ten? Poate în acest caz ai observat ca al meu e impecabil și n-am nevoie… Te ajută cu ceva faptul că vorbele tale POATE îmi fac rău? Crești în ochii celorlalți când arunci cu pietre? La durere sunt rezistentă, stai ușor.

Cea de-a doua dilemă bate în partea cealaltă: TU, cel care mă cunoști de atâta timp și dai crezare vorbelor mincinoase… crezi că așa e corect? Crezi tu, că ăla care îmi denigrează imaginea în fața ta este un om bun? Crezi tu, că ăla știe mai bine decât mine, ce fac eu cu viața mea? Crezi tu, că ăla știe cu cine îmi beau eu banii, unde mănânc și cu cine vorbesc la telefon? Crede. O să rămâi cu ei.

Cu cât ești mai puțin în vizorul lumii, cu atât ești mai fericit. Cu cât știe mai puțină lume unde și cu cine te învârți, ești mai liniștit. Când totuși cineva își bagă coada cu chestii nefondate și ăla pe care tu îl prețuiești pune botul… pierde-l. Că n-ai pierdut nimic. Doare, dar e muncă de sisif dacă te gândești să argumentezi ceva evident mincinos. Du-te tare și vezi-ți de drum. Că poate-și dau ei toți seama la un moment dat că au deraiat? Poate. Dar poate că nu.

De când Dumnezeu și Maica Domnului știu alții adevărul despre mine? De când Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil știu ăia ce-am făcut eu când n-am fost în zonă și nici n-am ținut legătura cu nimeni? Și știi ce-i și mai tare? Când dai fuga la oamenii mei să le spui porcăriile tale infecte. Știi de fapt ce le spui? Disperarea ta. Invidia. Nemulțumirea. Rahatul din tine care dă pe afară. Atât.

Sfat pentru cel nemânjit de materii fecale: de bârfe nu o să scapi niciodată. Tu fii bun în continuare și vezi-ți de treaba ta. Cel de Sus știe mai bine care pe care și le dă șah mat înainte să apuce să mute vreun pion. Și… nebunul nu e mai puternic decât regina, dacă știi cum să joci.

Hai pupici !

 

Sursă foto: https://www.google.ro/search?q=regina+sah&rlz=1C1DIMA_enRO679RO682&espv=2&biw=1280&bih=694&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiM49Ot2svQAhXElCwKHW2_AmwQ_AUIBigB#tbm=isch&q=nebun+si+regina+sah&imgrc=6qB78GvJgLp7IM%3A

Poate îţi place şi...

Leave a Comment