D'ale sufletului

SOARE. ÎN MARAMUREȘ ȘI ÎN SUFLET.

posted by Ilea 5 iunie 2017 0 comments

Se spune că Soarele a fost, odată ca niciodată, un flăcău viteaz care milita de partea binelui. Încălzea suflete, lumina cărări ale celor pierduți și aducea speranță. Cică era român (Coincidență? I think not.) și s-a născut într-o casuță de lemn la intrare in Budești, prin Maramureș. Câțiva tineri de bună credință au decis să nu îl dea uitării. Au pus mână de la mână și au refăcut gospodăria Soarelui, ca orice om ce-i calcă pragul să poată găsi liniște, lumină și pacea naturii. 

Trebuie să spun, locația se numește Soare-n Maramureș, dar e de-a dreptul RAI în Maramureș. E locul în care trecutul nu e istorie, iar istoria trăiește. Aici natura are glas, mâncarea respectă rețeta bunicii, aerul miroase a sănătate și seara pădurea îți povestește. Cum ajungi, te ia pe sus Sorin.Știu, după poză nu pare normal. Nici nu e, tocmai ăsta e farmecul. El e naratorul poveștii, e cel care îți prezintă basmul superb care are loc aici zi de zi. Cum orice bărbat are în spatele lui o femeie puternică, Mina e jumătatea lui sensibilă și muncitoare. În poză, concentrată maxim pe bucata de porumb. Ei doi fac lucrurile să strălucească. Să nu uităm, ne aflăm pe tărâmul Soarelui, da? Apropo, pe orice pune Mina mâna, se transformă în artă. Ea dă viață. Felinare, tablouri sau pur și simplu veselia ei.

Aici s-ar putea să ți se facă dor de viața de la țară, de vacanțele de vară la bunici. S-ar putea să te simți din nou copil.Într-o dimineață m-am trezit jucând fotbal, apoi volei, cu gașca de prieteni. Desculți prin iarbă. Niciunul nu era vreun Cristiano Ronaldo, dar toți ne credeam cel puțin Messi. Am râs, ne-am chinuit să părem profi deși era să ne rupem picioarele și ne-am relaxat făcând sport. Am avut senzația că am iar 10 ani. Pentru o oră am uitat de griji, de serviciu, de probleme. Pentru o oră am fost eu. Liniștită.

Aici nu ai cum să te plictisești. Faci baie în ciubăr, te plimbi, te relaxezi în hamac sau te bălăngăni pe leagăne. Visul oricărui copil? Nu. Și adulții pot! 😉Aici creativitatea e la ea acasă, așa că ai și de unde să te inspiri, dar și posibilitatea să faci ceva constructiv, cu mânuța ta. Unii dintre oaspeți au vrut să lase o -dovadă- a prezenței lor aici, așa că au pus mâna pe pensulă și uite ce a ieșit!

Deși Soare-n Maramureș se află în inima naturii, te rog să nu îți faci griji. Avem paznici de nădejde. Kira.

Cât despre mâncare și băutură, să știi că ești safe pe mâinile Mariei și Mărioarei. De la plăcinte, siropuri, pâine de casă, până la gulaș la ceaun sau tocănițe. Exact ca pe vremuri.

Povestea asta are multe file. Am citit-o prima dată acum un an. M-am îndrăgostit de loc, de oameni, de tot. Cu toate astea, de fiecare dată când mă întorc aici, îmi rămâne o singură întrebare: cum se face ca, într-o dimineață random în care te uiți pe geam, poți sa vezi paradisul?

P.s.  www.soare-nmaramures.ro

 

Poate îţi place şi...

Leave a Comment